Με δεκάδες επιτυχίες που πραγματικά άφησαν εποχή, αφού τραγουδιούνται ακόμη και σήμερα, η Καίτη Γαρμπή και ο συνθέτης Φοίβος αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα στη μουσική σκηνή. Η επανένωσή τους μετά από τόσα χρόνια αναμένεται λοιπόν με μεγάλη ανυπομονησία και φυσικά υπόσχεται πολλά…

Ήταν το μακρινό πλέον 1993, όταν η επιτυχημένη ερμηνεύτρια που αγαπήθηκε σε Κύπρο και Ελλάδα «ανακάλυψε» το νεαρό τότε συνθέτη. Η χημεία τους ήταν εκρηκτική. Σε επτά μόλις χρόνια που συνεργάζονταν εντατικά, οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, τινάζοντας στα ύψη τη δισκογραφία τους, με πλατινένιους και χρυσούς δίσκους.

«Ζήσαμε», «Ασυμφωνία Χαρακτήρων», «Ναι, Υπάρχω Εγώ», «Χαμένα», «Το Κάτι», «Ευαισθησίες», «Ντέρτι», «Θα Μελαγχολήσω», «Ατόφιο Χρυσάφι», «Κόλαση», «Ιεροσυλία», «Το Λάθος Μου» και πολλά ακόμη σημάδεψαν την καριέρα τους και την καρδιά μας. Τραγούδια που μας έκαναν να κλαίμε και να αγαπάμε…

Μετά από 30 χρόνια στη δισκογραφία, η Καίτη Γαρμπή δεν θέλει να κάνει κάτι λιγότερο από το… τέλειο. Και ξέρει ότι η συνεργασία της με τον Φοίβο είναι αυτή που θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της στο τραγούδι. Λεπτομέρειες για αυτή τη συνεργασία αποκάλυψε άλλωστε η ίδια μέσω των stories στο Instagram, με μεγάλο ενθουσιασμό.

Όσα δεν ξέρεις για την Καίτη

Η Καίτη Γαρμπή είναι ίσως η μοναδική Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από 30 ντουέτα με άλλους καλλιτέχνες. Άλλωστε, λίγοι ξέρουν ότι όταν ξεκίνησε την καριέρα της, δεν ήταν μόνη. Εμφανιζόταν μαζί με τη μικρότερη αδελφή της, τη Λιάνα, με το όνομα «Αδελφές Γαρμπή» σε ηλικία μόλις 15 και 13 ετών αντίστοιχα.

Τα πολλά ντουέτα όμως δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ της. Το πολύ εντυπωσιακό γεγονός που λίγοι γνωρίζουν είναι αυτό που αφορά στην Eurovision, στην οποία η Καίτη Γαρμπή συμμετείχε το 1993. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού της «Ελλάδα, χώρα του φωτός», ο φακός εστίασε στο πρόσωπό της για 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα, χωρίς να μπουν εμβόλιμα άλλα πλάνα. Πραγματικά μοναδικό ρεκόρ για τη Eurovision.