Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι επιτυχίες τους διαδέχονταν η μία την άλλη και όλοι σιγοτραγουδούσαμε κάποιο από τα τραγούδια τους. Ε, ήρθε λοιπόν και ο απολογισμός της χρονιάς 2018, για να το επιβεβαιώσει: Οι «Μέλισσες» ήταν το συγκρότημα της καρδιάς μας!

«Γιατί», «Είμαι αλλού», «Το κρυφτό», «Το κύμα», «Όλα μοιάζουν καλοκαίρι»… Με τέτοιες επιτυχίες ήταν μάλλον δύσκολο για το κορυφαίο αυτό συγκρότημα να μην κατακτήσει την πρώτη θέση στην καρδιά μας, αλλά και στο ραδιόφωνο. Όλοι μας τα τραγουδήσαμε είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε κάνοντας οτιδήποτε άλλο, όπως παίζοντας στο JackpotCity ή σε άλλα παιχνίδια online.

Στο ελληνικό Top200 IFPI Airplay Chart, που κάθε χρόνο καταρτίζει το MediaInspector, οι «Μέλισσες» κατάφεραν να φιγουράρουν σε τέσσερις θέσεις με τα τραγούδια «Το κρυφτό», «Το κύμα», «Γιατί» και «Είμαι αλλού».

Παράλληλα, το τραγούδι τους με τίτλο «Γιατί» κατάφερε να παραμείνει για 10 συνεχόμενες εβδομάδες στην πρώτη θέση του ελληνικού chart στο airplay, θέση που δεν εγκατέλειψε ούτε το 2019 (καλό ποδαρικό για τις «Μέλισσες»!).

Ρεκόρ και στα ψηφιακά charts

Όμως, δεν είναι μόνο τα ραδιόφωνα που αγάπησαν τρελά τον περασμένο χρόνο το νεανικό αυτό συγκρότημα. Αντίστοιχη ήταν και η ψηφιακή τους παρουσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αντίστοιχη λίστα του Spotify με τα 20 κορυφαία ελληνικά τραγούδια του 2018, οι επιτυχίες του συγκροτήματος κατέλαβαν όχι μία, όχι δύο, αλλά πέντε θέσεις. Πέντε στις είκοσι δεν είναι κάτι ευκαταφρόνητο και αυτό είναι ένα ρεκόρ που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχει καταφέρει άλλος καλλιτέχνης στην Ελλάδα.

Τα τραγούδια που κατέλαβαν αυτές τις πέντε θέσεις ήταν το «Είμαι αλλού» στην 6η θέση, το «Όλα μοιάζουν καλοκαίρι» στην 9η θέση, το πολυαγαπημένο «Κρυφτό» στην 18η, το «Κύμα» στην 19η θέση και το «Γιατί» στην 20η. Στο top 5 του iTunes chart τα ίδια τραγούδια κυριαρχούν!

Χαμόγελα λοιπόν για τις Μέλισσες, που φέτος κλείνουν δέκα χρόνια ζωής ως συγκρότημα και αποδεικνύουν ότι η σκληρή δουλειά και οι καλές ποιοτικές επιλογές έχουν αποτέλεσμα.