Αντίστροφη μέτρηση πλέον για τη Eurovision του 2019, αυτόν το δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό που φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ισραήλ. Αυτή τη φορά, την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Τάμτα με το τραγούδι «Replay» του Άλεξ Παπακωνσταντίνου.

Στην κυριολεξία μία ανάσα πριν την πρωτιά βρέθηκε στον περσινό διαγωνισμό η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το περίφημο Fuego. Βέβαια, μπορεί το τραγούδι παρά λίγο να μην κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση. Κατάφερε εν τούτοις να κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών και να φτάσει στις υψηλότερες θέσεις των δημοφιλών τραγουδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της Κύπρου είναι η μεγάλη αυτή επιτυχία να επαναληφθεί και –γιατί όχι; – αυτή τη φορά η συμμετοχή της να «χτυπήσει» και την πρώτη θέση, με την οποία τόσο πολύ φλέρταρε το 2018.

Με το βλέμμα στο Τελ Αβίβ

Έτσι, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε όλες τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Κύπρου στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, η οποία θα διοργανωθεί στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάιο.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Κύπρος «φλέρταρε» με την Τάμτα στο δρόμο για τη Eurovision. Όπως έχει δηλώσει η ίδια η δημοφιλής τραγουδίστρια, οι υπεύθυνοι για τον διαγωνισμό από την πλευρά της Κύπρου την προσέγγισαν για να εκπροσωπήσει τη χώρα και για τη Eurovision του 2018. Μόνο που τότε η Τάμτα δεν μπορούσε να αποδεχτεί την πρόταση, λόγω προγραμματισμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η Κύπρος, όμως, επέμεινε και… καλά έκανε!

Οι συντελεστές

Όπως έγραψε άλλωστε η ίδια στο Instagram, στο πρώτο της μήνυμα μετά την αποδοχή της πρότασης, αισθάνεται χαρά, ενθουσιασμό, ευθύνη και μεγάλη τιμή που εκπροσωπεί μια χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision!

«Replay», λοιπόν, με Τάμτα και Alex P (Άλεξ Παπακωνσταντίνου) και με την καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφο Sacha Jean-Baptiste στην επιμέλεια της σκηνικής παρουσίασης.

Λέτε ο τίτλος του τραγουδιού, το «Replay» να αποδειχτεί… προφητικό και να επαναληφθεί η περσινή μεγάλη επιτυχία της Κύπρου;

Καλή επιτυχία!