Υπάρχουν ορισμένα μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο που πραγματικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν καταφέρει να γράψουν τη δική τους ιστορία και να αποτελούν σταθμό στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Με δημιουργικές ιδέες, με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής, αλλά και με «ανοίγματα» σε διαφορετικά, εναλλακτικά ακούσματα, τα φεστιβάλ αυτά ήδη αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Να, λοιπόν, ποια φεστιβάλ αναμένουμε να δούμε στην Κύπρο και το 2020:

Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Οι παραδόσεις της Κύπρου αναβιώνουν κάθε Σεπτέμβρη, στο φεστιβάλ της Αγίας Νάπας που καθιερώθηκε το 1985 και γίνεται στην πλατεία Σεφέρη, στο μοναστήρι ενετικής αρχιτεκτονικής. Όπερα, κοντσέρτα, χοροί, εκθέσεις, όλες οι τέχνες συναντώνται στο φεστιβάλ αυτό που «παντρεύει» το χθες με το σήμερα σε μια συνάντηση που αφήνει εποχή.

Φάρος, Διεθνές Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής

Το «Φάρος», αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ που αφορά τη νέα μουσική και καθιερώθηκε στην Κύπρο το 2009 για να αποτελέσει σύντομα έναν μουσικό σταθμό που από τη Λευκωσία δίνει «φως» σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Το «Φάρος» είναι… ταγμένο στη νέα μουσική και στην παρουσίαση νέων καλλιτεχνών και για το λόγο αυτό κάθε χρόνο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ολοένα και πιο πολλούς φίλους του.

Afrobanana Republic Festival

Κάθε καλοκαίρι, συνήθως Ιούλιο, στο δάσος του Κόρνου στη Λάρνακα. Ένα φεστιβάλ μουσικό αλλά και… χαλαρωτικό για τους λάτρεις της μουσικής, αφού συνδυάζεται με κάμπινγκ και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Διοργανώνεται από τον μην κερδοσκοπικό οργανισμό “ABR – Alternative Brains Rule”, που αποτελείται από νέους ανθρώπους από διάφορους επαγγελματικούς χώρους που σχετίζονται με την τέχνη και στοχεύουν στην προώθηση της κυπριακής εναλλακτικής σκηνής.

Φέγγαρος

Στο χωριό Περβόλια στη Λάρνακα, ο Φέγγαρος θα γίνει 10 χρονών το 2020 και όσο… μεγαλώνει γίνεται ακόμη καλύτερο. Μπάντες και σημαντικοί καλλιτέχνες ξεσηκώνουν το κοινό του και ταξιδεύουν σε αυτό από όλο τον κόσμο ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά το επίπεδο. Εκεί, δίπλα στη θάλασσα, τον Αύγουστο.