Ο Νίκος Βέρτης πρέπει να αισθάνεται πραγματικά ικανοποιημένος. Το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού του με τίτλο «Θέλω να με νιώσεις» είναι αυτό που έχει τις περισσότερες προβολές στο YouTube, μεταξύ άλλων τραγουδιών με ελληνικό στίχο.

Η ιστορία έχει δείξει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ούτε γλώσσες. Η μουσική είναι παγκόσμια και «μιλά» σε όλους μας, ανεξαρτήτως γλώσσας ή εθνικότητας. Στην εποχή των ψηφιακών μέσων και του YouTube, που βοηθά ώστε και η προβολή ενός τραγουδιού να μην γνωρίζει όρια, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς ορισμένες δημιουργίες ξεπερνούν κάποια δεδομένα.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το «Θέλω να με νιώσεις» έχει περισσότερες από 92 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Ο αριθμός αυτός, πέρα από την ικανοποίηση που προφανώς χαρίζει στον ίδιο τον καλλιτέχνη, μας παραπέμπει και σε ένα άλλο συμπέρασμα, που έχει να κάνει με την αποδοχή του τραγουδιού από κόσμο που δεν ανήκει στο ελληνόφωνο κοινό (από Ελλάδα, Κύπρο και απανταχού ομογενείς).

Και πράγματι. Αν ανατρέξει κανείς στα σχόλια κάτω από το βίντεο κλιπ, θα δει αρκετές αναρτήσεις από θεατές του YouTube που δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδέα από ελληνικά («τι όμορφη μουσική, έστω κι αν δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που λέει το τραγούδι», σχολιάζει στα γαλλικά κάποιος).

Απλό και λιτό

Ακόμη κι αν ορισμένοι δεν αγαπούν το μουσικό αυτό είδος (αν και τραγούδι του Βέρτη έχει πει και ο Διονύσης Σαββόπουλος !), δεν μπορούν παρά να αναγνωρίσουν αυτό το επίτευγμα για το «Θέλω να με νιώσεις».

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην εποχή που οι καλλιτέχνες επενδύουν όλο και περισσότερο χρόνο και χρήμα για ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ που θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις του εκάστοτε τραγουδιού, το συγκεκριμένο βίντεο κλιπ του Νίκου Βέρτη είναι απλό και λιτό: ο νεαρός τραγουδιστής εμφανίζεται στη σκηνή με μια κιθάρα και πλαισιώνεται από την ορχήστρα του. Τίποτα το ιδιαίτερο ή το θεαματικό. Μόνο μια μουσική, που προφανώς κατάφερε να ταξιδέψει εκατομμύρια θεατές στον κόσμο…