Η… εμμονή του κορυφαίου σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε με τον Μπομπ Ντίλαν είναι γνωστή από το παρελθόν. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός, που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, θα είναι το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ του Σκορτσέζε.

Ο θρυλικός τραγουδοποιός έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του σκηνοθέτη και σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη κυκλοφορήσει στο παρελθόν, το «No Direction Home». Στο ντοκιμαντέρ αυτό ο Σκορτσέζε, που μας έχει χαρίσει απίστευτες παραγωγές, σκιαγράφησε την πορεία του Μπομπ Ντίλαν μεταξύ των ετών 1961 και 1966. Πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία από τραγουδιστής της φολκ μουσικής μετατράπηκε σε αστέρι της ροκ, σε ερμηνευτή που με τα τραγούδια του εκφράζει διαμαρτυρία.

Νέο ντοκιμαντέρ

Αυτό το διάστημα, ο σκηνοθέτης πολλών επιτυχημένων ταινιών δουλεύει πάνω σε ένα άλλο κομμάτι της μουσικής πορείας του Μπομπ Ντίλαν, την περιοδεία του «Rolling Thunder Revue». Το ντοκιμαντέρ θα έχει ως κύριο αντικείμενο συνεντεύξεις του θρύλου της ροκ, ενώ το Netflix αναφέρεται σε αυτή τη δημιουργία ως «εν μέρει ντοκιμαντέρ, εν μέρει συναυλιακή ταινία, εν μέρει πυρετώδες όνειρο».

Αυτό λοιπόν το «πυρετώδες όνειρο», μπορεί μην έχει σχέση με τον πυρετό της τύχης που σε κυριεύει όταν παίζεις παιχνίδια στο Mummys Gold, αλλά θα προσπαθήσει να τοαναβιώσει ο Σκορτσέζε με το νέο του δημιούργημα.

Η ζωή, η πορεία, η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Μπομπ Ντίλαν αποτελεί ούτως ή άλλως έμπνευση για πολλούς δημιουργούς στο πέρασμα των χρόνων. Ήδη τους τελευταίους μήνες του 2018, ο Λούκα Γκουαντανίνο δήλωσε ότι στα σχέδιά του είναι να ασχοληθεί με το άλμπουμ του Ντίλαν του 1975 “Blood On the Tracks” και να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Αυτό πάντως που πολλοί δεν γνωρίζουν για τον Μπομπ Ντίλαν είναι ότι το 2016 η περίφημη Ακαδημία των Όσκαρ του απένειμε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι στην κατηγορία Λογοτεχνίας. Οι θαυμαστές του εξακολουθούν να τον αγαπούν για το μοναδικό “αντιστασιακό” πνεύμα που έβγαζε σαν άνθρωπος και σαν δημιουργός.